Chocolates for you

34.2K Views

John needs to purchase 100 chocolates from three different shops and he has exactly 100 rupees to do that which he must spend entirely. He must buy at least 1 Chocolate from each shop.

The first shop is selling each chocolate at 5 paise, the second is selling at 1 rupee and the third is selling at 5 rupees.

How many chocolates should he buy from each shop?

Share
Add Comment

  • 1 Answer(s)

    80 pieces at Shop 1 (5 paise); 19 at Shop 3(Rs. 5) and ONE at Shop 2 (1 Rupee)

    80 X 0.05 = 4
    19 x 5.00 = 95
    1 x 1 = 1

    Total Count: 80 + 19 + 1 = 100
    Total Amount = 4 + 95 + 1 = 100

    Viji_Pinarayi Expert Answered on 1st June 2022.

    This is a rephrased version of the wines puzzle that was added a couple of days back.

    on 1st June 2022.
    Add Comment
  • Your Answer

    By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.
  • More puzzles to try-